Advies over broodroosters

Niets is lekkerder dan de dag beginnen met een lekker ontbijt. Een toast of geroosterd boterham maak je gemakkelijk en snel met een goede broodrooster. Om voor jou de juiste keuze te kunnen maken bij de aanschaf van een broodrooster, lees je op deze pagina waar je op kunt letten. Aan de hand van de vragen kom je uiteindelijk bij de broodrooster die het best bij jou past.

Wil je liever meteen advies over welke broodrooster wij adviseren in verschillende situaties? Bekijk dan Coolblue's keuze

1. Hoeveel brood wil je in één keer kunnen roosteren?

Het aantal sleuven geeft aan hoeveel sneetjes brood je in één keer kunt roosteren. Wel is er één uitzondering. Zo heb je namelijk ook broodroosters met een enkele sleuf. Deze roosters zijn in hun vorm langer waardoor er wel twee sneetjes in passen. Heb je een klein huishouden van bijvoorbeeld 2 of 3 personen dan volstaat een broodrooster met 2 of 3 sleuven. Bij een huishouden van 3 of meer personen is een broodrooster met 4 of meer sleuven het meest geschikt.

2. Welke functionaliteiten moet de broodrooster hebben?

Een broodrooster doet tegenwoordig meer dan alleen brood roosteren. Zo bieden sommige broodroosters de mogelijkheid om met meegeleverde tostiklemmen tosti's te maken. Zo heb je geen apart tostirooster nodig. Dankzij de warmtebestendige handvatten haal je de klemmen gemakkelijk in en uit de rooster. Ook kun je bij bepaalde modellen dankzij een meegeleverde opwarmrek je koud geworden brood weer opnieuw opwarmen. Zo geniet je altijd van lekker warm en krokant brood. Met de ontdooifunctie warm je ook ingevroren brood op. De mogelijkheid om eenzijdig te roosteren is vooral geschikt voor bagels en andere broden die aan één kant een volle korst hebben.

3. Denk je ook aan accessoires?

Tostiklem

Wanneer je je broodrooster ook gebruikt om tosti's te maken, kan het voorkomen dat het kaas uit het brood druipt. Voorkom dit door tostizakjes te gebruiken. Hierdoor houd je je broodrooster schoon en is het gemakkelijk schoon te houden. Gebruik daarbij een broodtrommel om het brood goed vers in te houden.

Broodtrommels

4. Vragen?

Heb je aanvullende vragen of wil je graag meer advies over broodroosters? Onze klantenservice staat 7 dagen per week voor je klaar.

Eerder bekeken door jou